In Europa zijn er sinds 2012 strenge regels voor het bleken van tanden en kiezen. Alleen de tandarts kan u nog bleekmateriaal voorschrijven van maximaal 6% waterstofperoxide. Deze hoeveelheid is veilig en effectief en staat gelijk aan het andere product 16% carbamideperoxide.
Met een lager percentage duurt het bleekproces langer, om die reden hebben wij er voor gekozen alleen nog thuisbleken aan te bieden. Wij gebruiken daar bij de ‘Cavex ABC masterkit’.
Wij vervaardigen voor u twee op maat gemaakte mondlepels welke u met een bleekgel in uw mond moet dragen. Hoelang er gebleekt moet worden hangt af van het resultaat dat u wilt bereiken. Voor de bleeksessies wordt u door de tandarts gecontroleerd en geadviseerd. De lepels kunt u hergebruiken, dit is handig mocht u de tanden opnieuw willen bleken. De bleekgel is bij ons in de praktijk te verkrijgen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts.

De prijs van op maat gemaakt bleekbitjes en een Cavex bleekset is  €330,-

Wij verkopen ook cadeaubonnen vanaf €50,- voor een bleekbehandeling. De tandarts behoud zich het recht te beslissen of de persoon die de cadeaubon wil inwisselen geschikt is om te bleken. De cadeaubon is niet inwisselbaar voor contanten en is 1 jaar geldig vanaf de datum van uitgifte. Het resterend bedrag van de behandeling is te voldoen per pin, contant of met meerdere cadeaubonnen.

Is bleken slecht voor je tanden?
Nee, gelukkig is bleken door de strenge EU richtlijnen volledig veilig en niet schadelijk. Je kunt zelfs meerdere weken achter elkaar blijven bleken.
Mits je uiteraard goed bent voorgelicht en er alleen waterstof- of carbamide peroxide gebruikt wordt in de juiste hoeveelheden.
Tanden bleken veranderd niets aan de structuur van je tanden.

Kan ik zelf online bleekgel bestellen zodat ik zelf thuis kan bleken?
Als je het zelf besteld mag er maximaal 0,1% waterstofperoxide in zitten. Dit is veel te weinig om een bleekeffect te zien. Het kan ook zijn dat ze er andere schadelijke producten instoppen. Of andere producten die niet werken. Tevens kan het zijn dat het illegaal verkocht wordt of niet goed bewaard is. Waterstofperoxide is echt het enige wetenschappelijk bewezen veilig en effectieve bleekmiddel.

Hoe wit worden mijn tanden na het bleken?
Wat is wit? Wit is eigenlijk super subjectief! De basiskleur van je tanden is genetisch bepaald, dat ligt bijvoorbeeld aan hoe dik je glazuur (wit/doorzichtig) en je tandbeen (gelig) is. Hoe witter je basiskleur hoe gemakkelijker je vaak bleekt.
Daarnaast spelen dieetgewoonten ook een rol. Rook je of drink je veel koffie? Dan zal het langer duren voor je wittere tanden krijgt.
Wat ook mee speelt is het type kleur, zo zijn tanden met een grijzige ondertoon vaak lastiger te bleken. Juist gelige en bruine tanden veroorzaakt door voeding of tabak kunnen gemakkelijk gebleekt worden. Maar ook je wensen spelen een grote rol; de een wil super wit, de ander wil slechts opfrissen.

Hoe lang blijven mijn tanden wit na het tanden bleken?
Ook dat is afhankelijk van onder andere je leefgewoontes. Als je nauwelijks, rode wijn, koffie of thee drinkt dan zal je bleekresultaat waarschijnlijk langer mooi blijven.
Veel patiënten herhalen het bleken nog eens na ongeveer 6 maanden of een jaar, maar dan maar voor 1 of 2 keer.

Doet het tanden bleken pijn?
In theorie kan er gevoeligheid optreden. Met de producten die wij gebruiken gebeurt dat echter zelden. Het tandvlees kan eventueel een beetje geïrriteerd raken, maar dat geneest snel.
Wij werken met de ABC Masterkit van Cavex, omdat hier ook een product in zit (de conditioner) die er voor zorgt dat gevoeligheid geëlimineerd wordt.

Is tanden bleken voor iedereen geschikt?
Bijna iedereen die graag wittere tanden wil hebben kan deze behandeling ondergaan. Heeft u een (beginnend) gaatje, vullingen, kronen of brugwerk? Dan zullen we eerst moeten bepalen of deze nog voldoen om veilig te kunnen bleken. Bovendien verkleuren vullingen en kronen niet mee. Het kan dus zijn dat we deze na het bleken nog moeten vervangen.

Is er een minimale leeftijdsgrens om de tanden te bleken?
Ja, de wet- en regelgeving in Nederland is (terecht) vrij streng. Dat betekent dat we pas mogen bleken vanaf 18 jaar.

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact