De Amsterdamse Tandarts banner

Tanden bleken

Onze methode voor veilig en effectief thuisbleken van tanden

Hoe wij veilig en effectief thuisbleken aanbieden

In Europa zijn er sinds 2012 strenge regels voor het bleken van tanden en kiezen. Alleen de tandarts kan u nog bleekmateriaal voorschrijven van maximaal 6% waterstofperoxide. Deze hoeveelheid is veilig en effectief en staat gelijk aan het andere product 16% carbamideperoxide.

Hoe werkt thuisbleken van tanden en kiezen bij de tandarts?

Met een lager percentage duurt het bleekproces langer, om die reden hebben wij er voor gekozen alleen nog thuisbleken aan te bieden. Wij gebruiken daar bij de ‘Cavex ABC masterkit’.
Wij vervaardigen voor u twee op maat gemaakte mondlepels welke u met een bleekgel in uw mond moet dragen. Hoelang er gebleekt moet worden hangt af van het resultaat dat u wilt bereiken. Voor de bleeksessies wordt u door de tandarts gecontroleerd en geadviseerd. De lepels kunt u hergebruiken, dit is handig mocht u de tanden opnieuw willen bleken. De bleekgel is bij ons in de praktijk te verkrijgen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts.

De prijs van op maat gemaakt bleekbitjes en een Cavex bleekset is €330,-

Tanden bleken

Cadeaubonnen voor bleekbehandelingen en voorwaarden

Wij verkopen ook cadeaubonnen vanaf €50,- voor een bleekbehandeling. De tandarts behoud zich het recht te beslissen of de persoon die de cadeaubon wil inwisselen geschikt is om te bleken. De cadeaubon is niet inwisselbaar voor contanten en is 1 jaar geldig vanaf de datum van uitgifte. Het resterend bedrag van de behandeling is te voldoen per pin, contant of met meerdere cadeaubonnen.

 

Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact opnemen Direct inschrijven
Je kunt bij ons terecht!

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Ben je op zoek naar een nieuwe tandarts in Amsterdam, waar je terecht kunt voor jouw periodieke controle en alle andere reguliere behandelingen? Dan ben je bij De Amsterdamse Tandarts aan het juiste adres. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Algemene tandheelkunde Amsterdam

Lees meer
Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Onze mondhygiënist in Amsterdam ondersteunt je graag bij het gezond houden van jouw gebit, onder andere door preventieve behandelingen (zoals het verwijderen van tandplak) en persoonlijk advies op maat.

Mondhygiëne Amsterdam

Lees meer
Kindertandheelkunde

Ook kinderen zijn van harte welkom in onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze kindertandarts leert jouw kind op een leuke, speelse manier hoe hij zijn gebit gezond kan houden en waarom dit belangrijk is. Neem jouw kind gerust mee naar jouw volgende afspraak!

Kindertandarts Amsterdam

Lees meer
Kies voor een stralend gebit

Waarom de Amsterdamse Tandarts?

check Tandarts Amsterdam
check Ruimte voor nieuwe patiënten
check Korte wachttijden
check Persoonlijke aandacht

Welkom bij onze tandartspraktijk in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dit begint allemaal bij een mooi en gezond gebit. Ons jonge en enthousiaste team helpt je graag bij het onderhouden van je gebit, zodat je elke dag met een zelfverzekerd gevoel kunt eten, praten en lachen. Iedereen heeft hier recht op en daarom is iedereen van harte welkom bij De Amsterdamse Tandarts. Ben je op zoek naar een tandarts in Amsterdam? Wij hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten. Kom gerust eens langs bij onze tandartspraktijk. Wij staan voor je klaar en helpen je graag aan een mooie lach.

De Amsterdamse Tandarts is gespecialiseerd in cosmetische en esthetische tandheelkunde. Ben je niet tevreden over het uiterlijk van je gebit? Wij kunnen je gebit opknappen. Zo kunnen wij de vorm, stand en kleur van je tanden verbeteren, zodat je binnen de kortste tijd een mooi en recht gebit zult hebben waar je trots op kunt zijn.

Ben je een tand of kies verloren? Wij kunnen op professionele wijze een implantaat bij je plaatsen. Hier kunnen wij vervolgens een kroon op bevestigen, zodat je weer een mooi en vol gebit zult hebben. Een kroon vervangt zowel de functie als het uiterlijk van je verloren tand of kies. Je zult geen verschil merken met je ‘echte’ tand of kies. Ben je meerdere tanden of kiezen verloren? Dan kan een brug de oplossing bieden. Verder kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van facings en het laten bleken van je gebit, zodat je gebit zal stralen als nooit tevoren. Maak een afspraak voor een cosmetische/esthetische behandeling bij de tandarts in Amsterdam.

Wij geven niet alleen aandacht aan het uiterlijk van je gebit, maar ook aan de functionaliteit ervan. De Amsterdamse Tandarts helpt je graag aan een mooie, maar vooral ook duurzame lach, zodat je hier een leven lang plezier van zult hebben. Dat klinkt goed, toch? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of schrijf je direct in via de website. Wij kijken uit naar je bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam.

 

Video over De Amsterdamse Tandarts
Je bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) tandartspraktijk in Amsterdam?

Is het nu toch echt te lang geleden, heb je last of overweeg je een andere tandarts? Ons team staat klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust langs om kennis te maken met het team en de praktijk. Je kan ons natuurlijk ook bellen op (020) 625 70 94. Of vul ons inschrijfformulier digitaal in.

Inschrijven
Direct antwoord op je vraag

Veelgestelde vragen over Tanden bleken

Is bleken slecht voor je tanden?

Nee, gelukkig is bleken door de strenge EU richtlijnen volledig veilig en niet schadelijk. Je kunt zelfs meerdere weken achter elkaar blijven bleken. Mits je uiteraard goed bent voorgelicht en er alleen waterstof- of carbamide peroxide gebruikt wordt in de juiste hoeveelheden. Tanden bleken veranderd niets aan de structuur van je tanden.

Kan ik zelf online bleekgel bestellen zodat ik zelf thuis kan bleken?

Als je het zelf besteld mag er maximaal 0,1% waterstofperoxide in zitten. Dit is veel te weinig om een bleekeffect te zien. Het kan ook zijn dat ze er andere schadelijke producten instoppen. Of andere producten die niet werken. Tevens kan het zijn dat het illegaal verkocht wordt of niet goed bewaard is. Waterstofperoxide is echt het enige wetenschappelijk bewezen veilig en effectieve bleekmiddel.

Hoe wit worden mijn tanden na het bleken?

Wat is wit? Wit is eigenlijk super subjectief! De basiskleur van je tanden is genetisch bepaald, dat ligt bijvoorbeeld aan hoe dik je glazuur (wit/doorzichtig) en je tandbeen (gelig) is. Hoe witter je basiskleur hoe gemakkelijker je vaak bleekt. Daarnaast spelen dieetgewoonten ook een rol.

Rook je of drink je veel koffie? Dan zal het langer duren voor je wittere tanden krijgt. Wat ook mee speelt is het type kleur, zo zijn tanden met een grijzige ondertoon vaak lastiger te bleken. Juist gelige en bruine tanden veroorzaakt door voeding of tabak kunnen gemakkelijk gebleekt worden. Maar ook je wensen spelen een grote rol; de een wil super wit, de ander wil slechts opfrissen.

Hoe lang blijven mijn tanden wit na het tanden bleken?

Ook dat is afhankelijk van onder andere je leefgewoontes. Als je nauwelijks, rode wijn, koffie of thee drinkt dan zal je bleekresultaat waarschijnlijk langer mooi blijven.

Veel patiënten herhalen het bleken nog eens na ongeveer 6 maanden of een jaar, maar dan maar voor 1 of 2 keer.

Doet het tanden bleken pijn?

In theorie kan er gevoeligheid optreden. Met de producten die wij gebruiken gebeurt dat echter zelden. Het tandvlees kan eventueel een beetje geïrriteerd raken, maar dat geneest snel.

Wij werken met de ABC Masterkit van Cavex, omdat hier ook een product in zit (de conditioner) die er voor zorgt dat gevoeligheid geëlimineerd wordt.

Is tanden bleken voor iedereen geschikt?

Bijna iedereen die graag wittere tanden wil hebben kan deze behandeling ondergaan. Heeft u een (beginnend) gaatje, vullingen, kronen of brugwerk? Dan zullen we eerst moeten bepalen of deze nog voldoen om veilig te kunnen bleken. Bovendien verkleuren vullingen en kronen niet mee. Het kan dus zijn dat we deze na het bleken nog moeten vervangen.

Is er een minimale leeftijdsgrens om de tanden te bleken?

Ja, de wet- en regelgeving in Nederland is (terecht) vrij streng. Dat betekent dat we pas mogen bleken vanaf 18 jaar.

starstarstarstarstar

Heel blij dat ik naar deze tandarts ben overgestapt. Ik ben altijd bang voor de tandarts geweest, maar hier word ik zo op mijn gemak gesteld en worden gaatjes zo snel en goed gevuld, dat ik er met een relaxed gevoel zit. Bijna geen gaatjes ook meer door alle goede adviezen, dus dat is helemaal top. Een aanrader!

Salina Mostert
Amsterdam Centrum

starstarstarstarstar

Na slechte ervaringen bij andere praktijken blij eindelijk een goeie gevonden te hebben. In alle opzichten perfect. De tandarts Ai Lien, mondhygiënist Pum en de assistenten zijn zeer professioneel en vriendelijk. Ze zijn erg betrokken en er wordt altijd oprechte aandacht getoond.

Zilan Demir
Amsterdam Oost

starstarstarstarstar

Hele fijne praktijk. Bij pijn maken ze direct plek voor je, en de tandarts en mondhygiënist zijn erg geduldig en vriendelijk. Ook leggen ze heel duidelijk uit wat ze doen en waarom, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Ik ben een behoorlijk angstige patiënt, maar hier voel ik me in goede handen!

Floor
Amsterdam Prinsengracht