De Amsterdamse Tandarts banner

Onzichtbare beugel

Ontdek de mogelijkheden van doorzichtige beugels!

Onzichtbare beugel

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er ook een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is. Ook wel de ‘doorzichtige’, ‘onzichtbare’ of ‘transparante’ beugel genoemd. Ideaal voor iedereen die liever een beugel heeft waar je niet zoveel van merkt!

Onzichtbare beugels

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende merken op de markt zoals Invisalign of Exceed aligner, wij werken in de praktijk met Airsmile van Excent. Dit merk heeft zich al goed bewezen en is al enige tijd op de markt. Het is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld Invisalign. Airsmile bestaat uit een aantal uitneembare kunststof trays (aligners) die zorgen voor kleine verplaatsingen van je tanden. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte beugels elke twee weken vervangen door een nieuwe set. Hierdoor kunnen de tanden verplaatsen. Allereerst komt u bij de tandarts voor een intake gesprek en het bespreken van een behandelplan. Hierna worden er afdrukken van uw gebit gemaakt en worden en verschillende foto’s en röntgenfoto’s gemaakt.

Deze informatie gebruiken we voor het computermodel, hiermee wordt er een individueel behandelplan ontworpen waar we gericht de bewegingen van de tanden kunnen sturen. Zo kun je vooraf al zien wat het eindresultaat zal zijn.
Aan de hand van het model kunnen we de doorzichtige beugels laten maken. Deze worden over uw tanden geplaatst. U komt terug voor controles, kleine aanpassingen of nieuwe beugels. Op deze manier worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Het eindresultaat bekijkt en beoordeelt uw tandarts met u.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit en de wensen. Wij kunnen altijd een inschatting maken bij het eerste bezoek, maar pas met het computermodel kunnen we daar meer over zeggen. Het is vaak zo dat een Airsmile beugelbehandeling korter duurt dan een bij een slotjesbeugel.

Het is belangrijk dat u de trays zoveel mogelijk draagt. Ongeveer tussen de 20 en 22 uur per dag. U doet ze alleen uit om te eten, drinken, poetsen en stokeren. Als u koud water drinkt mag u ze inhouden.

De voordelen

  • Op maat gemaakt en het plan kan van te voren goed bekeken worden m.b.v. een computermodel
  • Ten alle tijden uitneembaar. Bijvoorbeeld tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen
  • Daardoor is het vele malen hygiënischer dan  een traditionele beugel
  • Nagenoeg onzichtbaar, esthetisch veel fraaier
  • We kunnen gericht werken waardoor de behandelduur vaak korter is dan een bracketsbeugel
  • Ook voor kleine aanpassingen geschikt
  • Woont u niet in Amsterdam, geen probleem! Er zijn minder contactmomenten nodig dan bij een slotjesbeugel

 

Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact opnemen Direct inschrijven
Je kunt bij ons terecht!

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Ben je op zoek naar een nieuwe tandarts in Amsterdam, waar je terecht kunt voor jouw periodieke controle en alle andere reguliere behandelingen? Dan ben je bij De Amsterdamse Tandarts aan het juiste adres. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Algemene tandheelkunde Amsterdam

Lees meer
Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Onze mondhygiënist in Amsterdam ondersteunt je graag bij het gezond houden van jouw gebit, onder andere door preventieve behandelingen (zoals het verwijderen van tandplak) en persoonlijk advies op maat.

Mondhygiëne Amsterdam

Lees meer
Kindertandheelkunde

Ook kinderen zijn van harte welkom in onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze kindertandarts leert jouw kind op een leuke, speelse manier hoe hij zijn gebit gezond kan houden en waarom dit belangrijk is. Neem jouw kind gerust mee naar jouw volgende afspraak!

Kindertandarts Amsterdam

Lees meer
Kies voor een stralend gebit

Waarom de Amsterdamse Tandarts?

check Tandarts Amsterdam
check Ruimte voor nieuwe patiënten
check Korte wachttijden
check Persoonlijke aandacht

Welkom bij onze tandartspraktijk in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dit begint allemaal bij een mooi en gezond gebit. Ons jonge en enthousiaste team helpt je graag bij het onderhouden van je gebit, zodat je elke dag met een zelfverzekerd gevoel kunt eten, praten en lachen. Iedereen heeft hier recht op en daarom is iedereen van harte welkom bij De Amsterdamse Tandarts. Ben je op zoek naar een tandarts in Amsterdam? Wij hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten. Kom gerust eens langs bij onze tandartspraktijk. Wij staan voor je klaar en helpen je graag aan een mooie lach.

De Amsterdamse Tandarts is gespecialiseerd in cosmetische en esthetische tandheelkunde. Ben je niet tevreden over het uiterlijk van je gebit? Wij kunnen je gebit opknappen. Zo kunnen wij de vorm, stand en kleur van je tanden verbeteren, zodat je binnen de kortste tijd een mooi en recht gebit zult hebben waar je trots op kunt zijn.

Ben je een tand of kies verloren? Wij kunnen op professionele wijze een implantaat bij je plaatsen. Hier kunnen wij vervolgens een kroon op bevestigen, zodat je weer een mooi en vol gebit zult hebben. Een kroon vervangt zowel de functie als het uiterlijk van je verloren tand of kies. Je zult geen verschil merken met je ‘echte’ tand of kies. Ben je meerdere tanden of kiezen verloren? Dan kan een brug de oplossing bieden. Verder kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van facings en het laten bleken van je gebit, zodat je gebit zal stralen als nooit tevoren. Maak een afspraak voor een cosmetische/esthetische behandeling bij de tandarts in Amsterdam.

Wij geven niet alleen aandacht aan het uiterlijk van je gebit, maar ook aan de functionaliteit ervan. De Amsterdamse Tandarts helpt je graag aan een mooie, maar vooral ook duurzame lach, zodat je hier een leven lang plezier van zult hebben. Dat klinkt goed, toch? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of schrijf je direct in via de website. Wij kijken uit naar je bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam.

 

Video over De Amsterdamse Tandarts
Je bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) tandartspraktijk in Amsterdam?

Is het nu toch echt te lang geleden, heb je last of overweeg je een andere tandarts? Ons team staat klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust langs om kennis te maken met het team en de praktijk. Je kan ons natuurlijk ook bellen op (020) 625 70 94. Of vul ons inschrijfformulier digitaal in.

Inschrijven
Direct antwoord op je vraag

Veelgestelde vragen over Onzichtbare beugel

Worden de kosten voor een beugel vergoed door de zorgverzekeraar?

Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar een deel vergoed. Hoeveel dit is hangt af van het type verzekering en bij welke zorgverzekeraar u zit. Vaak zit er een maximum tarief per jaar op en moet u ook een deel zelf betalen. Hoeveel dit is kunt u het beste controleren door contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Heeft u net een nieuwe verzekering afgesloten? Veel verzekeraars hanteren een wachttijd van 1 jaar. Dat betekent dat u in het eerste nog geen gebruik kunt maken van uw aanvullende beugelverzekering. Bij uw intake voor de doorzichtige beugel kunnen wij uw verzekeringsgegevens met u bespreken.

starstarstarstarstar

Heel blij dat ik naar deze tandarts ben overgestapt. Ik ben altijd bang voor de tandarts geweest, maar hier word ik zo op mijn gemak gesteld en worden gaatjes zo snel en goed gevuld, dat ik er met een relaxed gevoel zit. Bijna geen gaatjes ook meer door alle goede adviezen, dus dat is helemaal top. Een aanrader!

Salina Mostert
Amsterdam Centrum

starstarstarstarstar

Na slechte ervaringen bij andere praktijken blij eindelijk een goeie gevonden te hebben. In alle opzichten perfect. De tandarts Ai Lien, mondhygiënist Pum en de assistenten zijn zeer professioneel en vriendelijk. Ze zijn erg betrokken en er wordt altijd oprechte aandacht getoond.

Zilan Demir
Amsterdam Oost

starstarstarstarstar

Hele fijne praktijk. Bij pijn maken ze direct plek voor je, en de tandarts en mondhygiënist zijn erg geduldig en vriendelijk. Ook leggen ze heel duidelijk uit wat ze doen en waarom, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Ik ben een behoorlijk angstige patiënt, maar hier voel ik me in goede handen!

Floor
Amsterdam Prinsengracht