De Amsterdamse Tandarts banner

Kindertandheelkunde

Mondzorg voor jong en oud

Kindertandheelkunde

In onze praktijk leveren wij mondzorg voor jong en oud. Onze tandarts en het team zijn zeer ervaren in de behandeling van kinderen. Door uw kind eerst te laten wennen wordt uw kind op zijn gemak gesteld en kan er stapsgewijs worden behandeld. Op deze manier wordt er voorkomen dat uw kind tandartsangst ontwikkeld, maar kunnen we er ook voor zorgen dat tandartsangst verminderd. Het behandelplan wordt altijd speciaal gemaakt voor uw kind.

Kindertandarts Amsterdam

Halfjaarlijkse controle

Voor kinderen geldt, net als voor volwassenen, dat het heel belangrijk is om eens in het halfjaar op controle te komen bij de tandarts. Het melkgebit is namelijk heel erg gevoelig voor gaatjes. Als deze niet worden behandeld kan dit voor pijnklachten en verlies van melktanden zorgen, maar ook voor blijvende schade in het volwassen gebit. Om dit te voorkomen krijgen kinderen bij ons naast de algemene controle vaak ook een poets les. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat uw kind opgroeit met een mooi en gezond gebit.

Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact opnemen Direct inschrijven
Je kunt bij ons terecht!

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Ben je op zoek naar een nieuwe tandarts in Amsterdam, waar je terecht kunt voor jouw periodieke controle en alle andere reguliere behandelingen? Dan ben je bij De Amsterdamse Tandarts aan het juiste adres. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Algemene tandheelkunde Amsterdam

Lees meer
Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Onze mondhygiënist in Amsterdam ondersteunt je graag bij het gezond houden van jouw gebit, onder andere door preventieve behandelingen (zoals het verwijderen van tandplak) en persoonlijk advies op maat.

Mondhygiëne Amsterdam

Lees meer
Kindertandheelkunde

Ook kinderen zijn van harte welkom in onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze kindertandarts leert jouw kind op een leuke, speelse manier hoe hij zijn gebit gezond kan houden en waarom dit belangrijk is. Neem jouw kind gerust mee naar jouw volgende afspraak!

Kindertandarts Amsterdam

Lees meer
Kies voor een stralend gebit

Waarom de Amsterdamse Tandarts?

check Tandarts Amsterdam
check Ruimte voor nieuwe patiënten
check Korte wachttijden
check Persoonlijke aandacht

Welkom bij onze tandartspraktijk in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dit begint allemaal bij een mooi en gezond gebit. Ons jonge en enthousiaste team helpt je graag bij het onderhouden van je gebit, zodat je elke dag met een zelfverzekerd gevoel kunt eten, praten en lachen. Iedereen heeft hier recht op en daarom is iedereen van harte welkom bij De Amsterdamse Tandarts. Ben je op zoek naar een tandarts in Amsterdam? Wij hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten. Kom gerust eens langs bij onze tandartspraktijk. Wij staan voor je klaar en helpen je graag aan een mooie lach.

De Amsterdamse Tandarts is gespecialiseerd in cosmetische en esthetische tandheelkunde. Ben je niet tevreden over het uiterlijk van je gebit? Wij kunnen je gebit opknappen. Zo kunnen wij de vorm, stand en kleur van je tanden verbeteren, zodat je binnen de kortste tijd een mooi en recht gebit zult hebben waar je trots op kunt zijn.

Ben je een tand of kies verloren? Wij kunnen op professionele wijze een implantaat bij je plaatsen. Hier kunnen wij vervolgens een kroon op bevestigen, zodat je weer een mooi en vol gebit zult hebben. Een kroon vervangt zowel de functie als het uiterlijk van je verloren tand of kies. Je zult geen verschil merken met je ‘echte’ tand of kies. Ben je meerdere tanden of kiezen verloren? Dan kan een brug de oplossing bieden. Verder kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van facings en het laten bleken van je gebit, zodat je gebit zal stralen als nooit tevoren. Maak een afspraak voor een cosmetische/esthetische behandeling bij de tandarts in Amsterdam.

Wij geven niet alleen aandacht aan het uiterlijk van je gebit, maar ook aan de functionaliteit ervan. De Amsterdamse Tandarts helpt je graag aan een mooie, maar vooral ook duurzame lach, zodat je hier een leven lang plezier van zult hebben. Dat klinkt goed, toch? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of schrijf je direct in via de website. Wij kijken uit naar je bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam.

 

Video over De Amsterdamse Tandarts
Je bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) tandartspraktijk in Amsterdam?

Is het nu toch echt te lang geleden, heb je last of overweeg je een andere tandarts? Ons team staat klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust langs om kennis te maken met het team en de praktijk. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 020 625 70 94. Of vul ons inschrijfformulier digitaal in.

Inschrijven
Direct antwoord op je vraag

Veelgestelde vragen over Kindertandheelkunde

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind mee voor een tandartscontrole?

Kinderen van 2 jaar hebben al een compleet melkgebit. Graag zien wij de kinderen dan ook vanaf deze leeftijd.

Vanaf welke leeftijd gaat mijn kind wisselen?

De eerste wisselfase van kinderen begint als ze 6 jaar oud zijn. Als eerst krijgen ze een nieuwe grote kies, daarna gaan de voortandjes wiebelen. Er zijn echter genoeg kinderen die iets vroeger of iets later zijn. Bij twijfel kunt u dit altijd navragen bij de tandarts.

Vanaf welke leeftijd krijgt mijn kind een beugel?

Ieder kind is anders. Sommige kinderen krijgen nooit een beugel terwijl andere kinderen er al vroeg bij zijn. De meeste kinderen die in aanmerking komen voor een beugel beginnen als ze in groep 8 zitten met een bezoek aan de beugeltandarts. De beugeltandarts of ‘orthodontist’ bepaald wanneer er echt begonnen wordt met de beugel.

Tot welke leeftijd moet ik mijn kind helpen met poetsen?

Wij adviseren om kinderen te helpen met poetsen tot hun 10e levensjaar. De reden hiervoor is dat de motoriek van jonge kinderen vaak nog niet voldoende hebben ontwikkeld om zelf goed te poetsen. Laat ze wel ook zelf poetsen zodat ze deze motoriek kunnen ontwikkelen.

Moet ik mijn kind ook met een electrische tandenborstel poetsen?

Wij adviseren om ook bij kinderen te poetsen met een electrische borstel. Er bestaan speciale kinderborstels die passen bij de leeftijd.

Tip: Maak van het tandenpoetsen een leuk ritueel met de gratis app van Aquafresh!

Maakt het uit met welke tandpasta mijn kind poetst?

Ja! Kinderen moeten poetsen met de tandpasta die bij hun leeftijd hoort, dit heeft te maken met de ingrediënten die in de tandpasta zitten. In volwassen tandpasta zit bijvoorbeeld een hoger gehalte fluoride. Als het kind hier teveel van inslikt kan dit schadelijk zijn.

Wat kost een behandeling voor mijn kind bij de tandarts?

Kinderen krijgen de behandelingen allemaal vergoed door de zorgverzekeraar. Kinderen onder de 18 jaar worden dus gratis behandeld.

starstarstarstarstar

Heel blij dat ik naar deze tandarts ben overgestapt. Ik ben altijd bang voor de tandarts geweest, maar hier word ik zo op mijn gemak gesteld en worden gaatjes zo snel en goed gevuld, dat ik er met een relaxed gevoel zit. Bijna geen gaatjes ook meer door alle goede adviezen, dus dat is helemaal top. Een aanrader!

Salina Mostert
Amsterdam Centrum

starstarstarstarstar

Na slechte ervaringen bij andere praktijken blij eindelijk een goeie gevonden te hebben. In alle opzichten perfect. De tandarts Ai Lien, mondhygiënist Pum en de assistenten zijn zeer professioneel en vriendelijk. Ze zijn erg betrokken en er wordt altijd oprechte aandacht getoond.

Zilan Demir
Amsterdam Oost

starstarstarstarstar

Hele fijne praktijk. Bij pijn maken ze direct plek voor je, en de tandarts en mondhygiënist zijn erg geduldig en vriendelijk. Ook leggen ze heel duidelijk uit wat ze doen en waarom, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Ik ben een behoorlijk angstige patiënt, maar hier voel ik me in goede handen!

Floor
Amsterdam Prinsengracht