De Amsterdamse Tandarts banner

Wortelkanaalbehandelingen

Pijnklachten verhelpen met een wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

In het midden van tanden en kiezen zit een levende zenuw. Deze zenuw kan beschadigen door een lekkende vulling, tandbederf, overbelasting (knarsen/klemmen) of wanneer de tand of kies een harde klap heeft gekregen. Zenuwpijn uit zich vaak in kiespijn, bijvoorbeeld spontane pijn of pijn bij koud drinken of bijten. Op dat moment is de zenuw dusdanig ontstoken dat de pijn enkel verholpen kan worden met een wortelkanaalbehandeling. Tijdens deze behandeling wordt de zenuw uit de tand verwijderd en wordt de lege ruimte die ontstaat goed schoon gemaakt en opgevuld met een speciaal wortelkanaalcement. Op deze manier wordt de ontstekingshaard verwijderd en wordt voorkomen dat de ontsteking zich verder kan uitbreiden.

Wortelkanaalbehandeling

Hoe wordt een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd?

In dit filmpje is te zien hoe een wortelkanaalbehandeling in zijn werking gaat.

 

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

De kosten hangen af van de moeilijkheidsgraad van de te behandelen tand of kies en het aantal zenuwkanalen. Voor een op maat gemaakte begroting kunt u uw tandarts raadplegen. Om te weten of u recht heeft op vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekering.

Hieronder staat een voorbeeld van kosten die te verwachten zijn bij een wortelkanaalbehandeling bij een tand of kies met 3 kanalen.

*De kosten van de vulling of kroon die na de behandeling gemaakt moet worden zijn hierin niet opgenomen!

** De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de tarieven uit het jaar 2022. De meest recente tarieven vindt u op onze website op de pagina tarieven en nota.
 

Wortelkanaalbehandeling, 3 kanalen zonder vulling**

Wortelkanaalbehandeling consult, uitgebreid E02 € 46,55
Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving A10 € 33,24
Kleine röntgenfoto X10 € 74,48
Aanbrengen rubberdam E45 € 26,60
Elektronische lengtebepaling E85 € 16,62
Insluiten calciumhydroxide E19 € 19,95
Wortelkanaalbehandeling 3 kanalen E16 € 226,08
Kosten roterend instrumentarium E04 € 54,31
Totaal € 497,83

Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact opnemen Direct inschrijven
Je kunt bij ons terecht!

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Ben je op zoek naar een nieuwe tandarts in Amsterdam, waar je terecht kunt voor jouw periodieke controle en alle andere reguliere behandelingen? Dan ben je bij De Amsterdamse Tandarts aan het juiste adres. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Algemene tandheelkunde Amsterdam

Lees meer
Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Onze mondhygiënist in Amsterdam ondersteunt je graag bij het gezond houden van jouw gebit, onder andere door preventieve behandelingen (zoals het verwijderen van tandplak) en persoonlijk advies op maat.

Mondhygiëne Amsterdam

Lees meer
Kindertandheelkunde

Ook kinderen zijn van harte welkom in onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze kindertandarts leert jouw kind op een leuke, speelse manier hoe hij zijn gebit gezond kan houden en waarom dit belangrijk is. Neem jouw kind gerust mee naar jouw volgende afspraak!

Kindertandarts Amsterdam

Lees meer
Kies voor een stralend gebit

Waarom de Amsterdamse Tandarts?

check Tandarts Amsterdam
check Ruimte voor nieuwe patiënten
check Korte wachttijden
check Persoonlijke aandacht

Welkom bij onze tandartspraktijk in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dit begint allemaal bij een mooi en gezond gebit. Ons jonge en enthousiaste team helpt je graag bij het onderhouden van je gebit, zodat je elke dag met een zelfverzekerd gevoel kunt eten, praten en lachen. Iedereen heeft hier recht op en daarom is iedereen van harte welkom bij De Amsterdamse Tandarts. Ben je op zoek naar een tandarts in Amsterdam? Wij hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten. Kom gerust eens langs bij onze tandartspraktijk. Wij staan voor je klaar en helpen je graag aan een mooie lach.

De Amsterdamse Tandarts is gespecialiseerd in cosmetische en esthetische tandheelkunde. Ben je niet tevreden over het uiterlijk van je gebit? Wij kunnen je gebit opknappen. Zo kunnen wij de vorm, stand en kleur van je tanden verbeteren, zodat je binnen de kortste tijd een mooi en recht gebit zult hebben waar je trots op kunt zijn.

Ben je een tand of kies verloren? Wij kunnen op professionele wijze een implantaat bij je plaatsen. Hier kunnen wij vervolgens een kroon op bevestigen, zodat je weer een mooi en vol gebit zult hebben. Een kroon vervangt zowel de functie als het uiterlijk van je verloren tand of kies. Je zult geen verschil merken met je ‘echte’ tand of kies. Ben je meerdere tanden of kiezen verloren? Dan kan een brug de oplossing bieden. Verder kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van facings en het laten bleken van je gebit, zodat je gebit zal stralen als nooit tevoren. Maak een afspraak voor een cosmetische/esthetische behandeling bij de tandarts in Amsterdam.

Wij geven niet alleen aandacht aan het uiterlijk van je gebit, maar ook aan de functionaliteit ervan. De Amsterdamse Tandarts helpt je graag aan een mooie, maar vooral ook duurzame lach, zodat je hier een leven lang plezier van zult hebben. Dat klinkt goed, toch? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of schrijf je direct in via de website. Wij kijken uit naar je bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam.

 

Video over De Amsterdamse Tandarts
Je bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) tandartspraktijk in Amsterdam?

Is het nu toch echt te lang geleden, heb je last of overweeg je een andere tandarts? Ons team staat klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust langs om kennis te maken met het team en de praktijk. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 020 625 70 94. Of vul ons inschrijfformulier digitaal in.

Inschrijven
Direct antwoord op je vraag

Veelgestelde vragen over Wortelkanaalbehandelingen

Doet de wortelkanaalbehandeling pijn?

Voorafgaand aan de behandeling zullen wij de tand of kies verdoven om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Als we dit niet doen kan het zijn dat het wel gevoelig is.

Hoe lang duurt een wortelkanaalbehandeling?

Dit is sterk afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de behandeling. Tanden en kiezen verschillen van elkaar in het aantal zenuwkanalen maar ook in bijvoorbeeld de vorm, nauwheid of kromming. De gemiddelde behandeltijd ligt tussen 30 minuten en 2,5 uur. Vaak wordt de behandeling opgedeeld in 2 zittingen. Tijdens de eerste zitting wordt de zenuw deels verwijderd zodat u van de zenuwpijn af bent, waarop een volgende zitting volgt waarin de zenuw volledig wordt verwijderd en de lege ruimte wordt opgevuld.

De tandarts zegt dat ik een wortelkanaalbehandeling nodig heb, maar ik heb nergens last van. Hoe kan dit?

Als de ontsteking van de zenuw vergevorderd is kan de zenuw in een tand afsterven. Hierdoor verdwijnt het gevoel voor koud en warm en merkt u soms niet dat er iets aan de hand is. Echter kan de ontsteking zich dan wel hebben uitgebreid tot de wortelpunten van de tand of kies. Als je lang genoeg wacht zal er alsnog pijn volgen. Deze ontstekingshaard is dan enkel te verwijderen door middel van een wortelkanaalbehandeling.

Er zit een puistje gevuld met pus op mijn tandvlees, wat betekent dit?

Wanneer een wortelpunt ontstoken is zoekt de ontsteking de weg met de minste weerstand om het lichaam uit te treden, vaak is dit via het tandvlees. Het puistje verdwijnt nadat de ontsteking is opgeruimd middels een wortelkanaalbehandeling.

Ik heb een wortelkanaalbehandeling gehad en ik heb nog steeds last. Wat kan ik doen?

Het is vrij normaal dat je na een wortelkanaalbehandeling nog napijn heeft. Hiervoor kun je paracetamol nemen. Blijft de pijn na 72 uur nog steeds aanhouden dan adviseren wij om contact op te nemen met je tandarts.

Na de wortelkanaalbehandeling is mij geadviseerd om een kroon op de tand/kies te zetten. Is dit wel nodig?

Een wortelkanaalbehandeling verzwakt de tand of kies enorm waardoor het breukrisico behoorlijk toeneemt. Zeker in het geval van een grote vulling is het niet onverstandig om de tand of kies goed in te pakken met een kroon.

starstarstarstarstar

Heel blij dat ik naar deze tandarts ben overgestapt. Ik ben altijd bang voor de tandarts geweest, maar hier word ik zo op mijn gemak gesteld en worden gaatjes zo snel en goed gevuld, dat ik er met een relaxed gevoel zit. Bijna geen gaatjes ook meer door alle goede adviezen, dus dat is helemaal top. Een aanrader!

Salina Mostert
Amsterdam Centrum

starstarstarstarstar

Na slechte ervaringen bij andere praktijken blij eindelijk een goeie gevonden te hebben. In alle opzichten perfect. De tandarts Ai Lien, mondhygiënist Pum en de assistenten zijn zeer professioneel en vriendelijk. Ze zijn erg betrokken en er wordt altijd oprechte aandacht getoond.

Zilan Demir
Amsterdam Oost

starstarstarstarstar

Hele fijne praktijk. Bij pijn maken ze direct plek voor je, en de tandarts en mondhygiënist zijn erg geduldig en vriendelijk. Ook leggen ze heel duidelijk uit wat ze doen en waarom, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Ik ben een behoorlijk angstige patiënt, maar hier voel ik me in goede handen!

Floor
Amsterdam Prinsengracht