De Amsterdamse Tandarts banner

Implantaten

Voor een mooi en volledig gebit

Implantaten

Bij De Amsterdamse Tandarts zijn we gespecialiseerd in het leveren van de hoogste kwaliteit implantaatbehandelingen aan onze cliënten in Amsterdam Oost. We zijn er trots op dat we onze cliënten de nieuwste geavanceerde technologie en technieken van toonaangevende experts op het gebied van Implantologie kunnen aanbieden. Onze ervaren tandartsen zijn zeer bedreven in het plaatsen van implantaten die perfect passen bij je bestaande tandstructuur en kaakbot voor een natuurlijke uitstraling.

Implantaten Amsterdam Oost

Onze implantaatbehandelingen

Onze implantaatbehandelingen bieden je een uitstekende oplossing om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen, of je hele gebit te vervangen zonder pijn of ongemak. We gebruiken titanium of zirkonium implantaten die door je kaakbot en tandvlees worden geaccepteerd, zodat ze na verloop van tijd niet worden afgestoten. Ons team bepaalt samen met jou de meest geschikte optie voor jouw behoeften en zorgt voor een veilige en duurzame implantaatoplossing.

Bij De Amsterdamse Tandarts verzorgen we ook tandheelkundige restauraties zoals een kunstgebit dat met implantaten wordt vastgezet, en parodontale therapie, waaronder dieptereiniging om tandvleesaandoeningen te behandelen. We hebben ervaren behandelaars die je gedurende het hele proces van je behandeling persoonlijke zorg bieden, vanaf het eerste consult tot aan de uiteindelijke voltooiing.

We begrijpen dat een bezoek aan een tandartspraktijk voor sommige mensen zenuwslopend kan zijn; daarom streven we ernaar dat al onze patiënten meelevende zorg krijgen in een comfortabele omgeving. Je individuele behoeften komen bij De Amsterdamse Tandarts altijd op de eerste plaats; hoe groot of klein je probleem ook is, wij garanderen professionele oplossingen op maat!

Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact opnemen Direct inschrijven
Je kunt bij ons terecht!

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Ben je op zoek naar een nieuwe tandarts in Amsterdam, waar je terecht kunt voor jouw periodieke controle en alle andere reguliere behandelingen? Dan ben je bij De Amsterdamse Tandarts aan het juiste adres. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Algemene tandheelkunde Amsterdam

Lees meer
Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Onze mondhygiënist in Amsterdam ondersteunt je graag bij het gezond houden van jouw gebit, onder andere door preventieve behandelingen (zoals het verwijderen van tandplak) en persoonlijk advies op maat.

Mondhygiëne Amsterdam

Lees meer
Kindertandheelkunde

Ook kinderen zijn van harte welkom in onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze kindertandarts leert jouw kind op een leuke, speelse manier hoe hij zijn gebit gezond kan houden en waarom dit belangrijk is. Neem jouw kind gerust mee naar jouw volgende afspraak!

Kindertandarts Amsterdam

Lees meer
Kies voor een stralend gebit

Waarom de Amsterdamse Tandarts?

check Tandarts Amsterdam
check Ruimte voor nieuwe patiënten
check Korte wachttijden
check Persoonlijke aandacht

Welkom bij onze tandartspraktijk in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dit begint allemaal bij een mooi en gezond gebit. Ons jonge en enthousiaste team helpt je graag bij het onderhouden van je gebit, zodat je elke dag met een zelfverzekerd gevoel kunt eten, praten en lachen. Iedereen heeft hier recht op en daarom is iedereen van harte welkom bij De Amsterdamse Tandarts. Ben je op zoek naar een tandarts in Amsterdam? Wij hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten. Kom gerust eens langs bij onze tandartspraktijk. Wij staan voor je klaar en helpen je graag aan een mooie lach.

De Amsterdamse Tandarts is gespecialiseerd in cosmetische en esthetische tandheelkunde. Ben je niet tevreden over het uiterlijk van je gebit? Wij kunnen je gebit opknappen. Zo kunnen wij de vorm, stand en kleur van je tanden verbeteren, zodat je binnen de kortste tijd een mooi en recht gebit zult hebben waar je trots op kunt zijn.

Ben je een tand of kies verloren? Wij kunnen op professionele wijze een implantaat bij je plaatsen. Hier kunnen wij vervolgens een kroon op bevestigen, zodat je weer een mooi en vol gebit zult hebben. Een kroon vervangt zowel de functie als het uiterlijk van je verloren tand of kies. Je zult geen verschil merken met je ‘echte’ tand of kies. Ben je meerdere tanden of kiezen verloren? Dan kan een brug de oplossing bieden. Verder kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van facings en het laten bleken van je gebit, zodat je gebit zal stralen als nooit tevoren. Maak een afspraak voor een cosmetische/esthetische behandeling bij de tandarts in Amsterdam.

Wij geven niet alleen aandacht aan het uiterlijk van je gebit, maar ook aan de functionaliteit ervan. De Amsterdamse Tandarts helpt je graag aan een mooie, maar vooral ook duurzame lach, zodat je hier een leven lang plezier van zult hebben. Dat klinkt goed, toch? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of schrijf je direct in via de website. Wij kijken uit naar je bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam.

 

Video over De Amsterdamse Tandarts
Je bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) tandartspraktijk in Amsterdam?

Is het nu toch echt te lang geleden, heb je last of overweeg je een andere tandarts? Ons team staat klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust langs om kennis te maken met het team en de praktijk. Je kan ons natuurlijk ook bellen op (020) 625 70 94. Of vul ons inschrijfformulier digitaal in.

Inschrijven
Direct antwoord op je vraag

Veelgestelde vragen over Implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel, het is een titanium schroef die in de kaak wordt geplaatst onder plaatselijke verdoving. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal, wat betekent dat dit materiaal door het lichaam wordt geaccepteerd en waaraan het kaakbot zich goed kan hechten. Een implantaat functioneert op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voel je niet. Je voelt niet het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon. Een implantaat neemt de functie over van een tandwortel en kan gebruikt worden als basis voor kronen, bruggen en protheses. Implantaten zijn een bewezen, veilige en moderne methode. De techniek wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Implantologie is wereldwijd onderzocht en getest en heeft zich bewezen als een efficiënte en duurzame oplossing.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

De behandeling bestaat uit een aantal fases. Allereerst zal worden begonnen met het onderzoek en bespreken van het mogelijke behandelplan en wat de kosten daarvan zouden zijn. In de volgende fase kunnen de implantaten worden ingebracht. Indien noodzakelijk zal na het vastgroeien een tweede ingreep volgen om het implantaat boven het tandvlees te halen (tweede fase ingreep). In de laatste fase wordt de constructie gemaakt, bijvoorbeeld een kroon, brug of prothese op de implantaten.

Wat kost het implantaat onderzoek?

De kosten kunnen per individu verschillen. Globaal kunt je rekening houden met de volgende kosten:

Omschrijving Code Kosten
Initieel onderzoek implantaten J010 € 73,71
Verlengd onderzoek implantologie J011 € 113,40
Orthopantomogram X22 € 79,79
Totaal € 266,90

Wanneer kies je voor een implantaat?

Als je een tand of kies mist kan je er voor kiezen om een implantaat te laten plaatsen. Op het implantaat wordt dan een kroon geplaatst. Mis je meerdere tanden of kiezen dan kan er ook een brug geplaatst worden of een verankering voor een gedeeltelijk kunstgebit (frame of plaatje).

Draag je een kunstgebit en is er te weinig houvast in de kaak waardoor het kunstgebit niet (meer) goed zit, dan kunnen er 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Na het plaatsen van de implantaten wordt er een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten (klikgebit), hierdoor zit de prothese super vast en voelt het bijna weer alsof je je eigen tanden terug hebt. Soms noemt men dit een all-oin-4 of all-on-6.

Wij maken gebruik van het A-merk Straumann implantaten

Wanneer kun je niet implanteren of wordt het afgeraden?

  • Roken en parodontale behandelingen in het verleden zijn een groot risico voor het helen van het wondbed rond het implantaat en vergroten de kans op ontsteking.
  • Diabetes type 2 die slecht gecontroleerd is, wordt vaak beschouwd als een risico voor een implantaatbehandeling. Reden hiervoor is de slechte genezing en een verhoogde kans op infectie bij deze patiëntengroep.
  • Radiotherapie (bestralingsbehandeling) in het hoofd-hals gebied heeft als gevolg dat er verminderde doorbloeding ontstaat, met als gevolg kan hebben dat bot kan afsterven. Radiotherapie heeft een negatief effect op het vormen van nieuwe bloedvaten en actieve botvormende cellen, wat de kwaliteit van bot kan verminderen. Het risico op implantaatverlies wordt hierdoor vergroot. Overleg met je behandelaar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie en laat je goed informeren over eventuele risico’s.
starstarstarstarstar

Heel blij dat ik naar deze tandarts ben overgestapt. Ik ben altijd bang voor de tandarts geweest, maar hier word ik zo op mijn gemak gesteld en worden gaatjes zo snel en goed gevuld, dat ik er met een relaxed gevoel zit. Bijna geen gaatjes ook meer door alle goede adviezen, dus dat is helemaal top. Een aanrader!

Salina Mostert
Amsterdam Centrum

starstarstarstarstar

Na slechte ervaringen bij andere praktijken blij eindelijk een goeie gevonden te hebben. In alle opzichten perfect. De tandarts Ai Lien, mondhygiënist Pum en de assistenten zijn zeer professioneel en vriendelijk. Ze zijn erg betrokken en er wordt altijd oprechte aandacht getoond.

Zilan Demir
Amsterdam Oost

starstarstarstarstar

Hele fijne praktijk. Bij pijn maken ze direct plek voor je, en de tandarts en mondhygiënist zijn erg geduldig en vriendelijk. Ook leggen ze heel duidelijk uit wat ze doen en waarom, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Ik ben een behoorlijk angstige patiënt, maar hier voel ik me in goede handen!

Floor
Amsterdam Prinsengracht