De Amsterdamse Tandarts banner

Mondhygiënist

Geef jouw gebit de aandacht die het verdient

Voorkom tandproblemen en maak een afspraak bij onze mondhygiëniste!

Onze mondhygiëniste staat voor u klaar voor het reinigen van uw gebit. Soms is dit noodzakelijk omdat er bijvoorbeeld tandsteen aanwezig is. Tandsteen kan een tandvleesontsteking veroorzaken en wanneer dit niet wordt weggehaald zou dit het kaakbot kunnen aantasten. Als dit proces ver is gevorderd kunnen tanden en kiezen los komen te staan. Het vervelende aan dit proces is dat het onopgemerkt voort woekert. Wees tandvleesproblemen dus voor en combineer uw controle afspraak met een afspraak bij onze mondhygiëniste!

  • Ervaren mondhygiënisten
  • Veel ervaring met bleken
  • Ook voor restauraties
  • Individueel zorgplan

 

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist is een belangrijk lid van het tandheelkundige team, toegewijd om je de hoogste kwaliteit mondzorg te bieden. Bij De Amsterdamse Tandarts bieden onze ervaren mondhygiënisten persoonlijke diensten die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften, zodat je tanden en tandvlees gezond en sterk blijven

Onze mondhygiënisten gebruiken verschillende behandelingen om een goede mondgezondheid te bevorderen en mondziekten zoals gaatjes (cariës) en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Voorbeelden van behandelingen door onze mondhygiënisten zijn professionele reiniging, die tandplak en tandsteenaanslag van de tanden verwijdert; het aanbrengen van fluoride, dat de tanden versterkt en tandbederf voorkomt; sealants, die de tanden beschermen tegen gaatjes; en het verwijderen van tandsteen (verharde aanslag) onder de tandvleesrand

Naast op preventie gerichte behandelingen kunnen onze mondhygiënisten ook curatieve werkzaamheden uitvoeren om bestaande problemen zoals tandvleesaandoeningen of parodontitis te genezen. Daartoe behoren wortelschaven, een procedure om bacteriën rond de tandwortels te verwijderen die, als ze niet worden behandeld, een infectie van het tandvlees kunnen veroorzaken. Onze hygiënisten kunnen ook lasertherapie geven voor meer geavanceerde parodontale behandelingsopties

Bij De Amsterdamse Tandarts begrijpen we hoe belangrijk het voor je is om mondzorg van hoge kwaliteit te ontvangen van ervaren professionals die jouw unieke behoeften begrijpen. Daarom zorgen we ervoor dat al onze medewerkers – inclusief onze tandartsen en mondhygiënisten – getraind zijn in de nieuwste technieken, zodat ze je uitgebreide zorg kunnen bieden die voldoet aan jouw individuele behoeften. Met hun hulp ben je verzekerd van een gezonde lach voor de komende jaren!

Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact opnemen Direct inschrijven
Je kunt bij ons terecht!

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Ben je op zoek naar een nieuwe tandarts in Amsterdam, waar je terecht kunt voor jouw periodieke controle en alle andere reguliere behandelingen? Dan ben je bij De Amsterdamse Tandarts aan het juiste adres. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Algemene tandheelkunde Amsterdam

Lees meer
Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Onze mondhygiënist in Amsterdam ondersteunt je graag bij het gezond houden van jouw gebit, onder andere door preventieve behandelingen (zoals het verwijderen van tandplak) en persoonlijk advies op maat.

Mondhygiëne Amsterdam

Lees meer
Kindertandheelkunde

Ook kinderen zijn van harte welkom in onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze kindertandarts leert jouw kind op een leuke, speelse manier hoe hij zijn gebit gezond kan houden en waarom dit belangrijk is. Neem jouw kind gerust mee naar jouw volgende afspraak!

Kindertandarts Amsterdam

Lees meer
Kies voor een stralend gebit

Waarom de Amsterdamse Tandarts?

check Tandarts Amsterdam
check Ruimte voor nieuwe patiënten
check Korte wachttijden
check Persoonlijke aandacht

Welkom bij onze tandartspraktijk in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf. Dit begint allemaal bij een mooi en gezond gebit. Ons jonge en enthousiaste team helpt je graag bij het onderhouden van je gebit, zodat je elke dag met een zelfverzekerd gevoel kunt eten, praten en lachen. Iedereen heeft hier recht op en daarom is iedereen van harte welkom bij De Amsterdamse Tandarts. Ben je op zoek naar een tandarts in Amsterdam? Wij hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten. Kom gerust eens langs bij onze tandartspraktijk. Wij staan voor je klaar en helpen je graag aan een mooie lach.

De Amsterdamse Tandarts is gespecialiseerd in cosmetische en esthetische tandheelkunde. Ben je niet tevreden over het uiterlijk van je gebit? Wij kunnen je gebit opknappen. Zo kunnen wij de vorm, stand en kleur van je tanden verbeteren, zodat je binnen de kortste tijd een mooi en recht gebit zult hebben waar je trots op kunt zijn.

Ben je een tand of kies verloren? Wij kunnen op professionele wijze een implantaat bij je plaatsen. Hier kunnen wij vervolgens een kroon op bevestigen, zodat je weer een mooi en vol gebit zult hebben. Een kroon vervangt zowel de functie als het uiterlijk van je verloren tand of kies. Je zult geen verschil merken met je ‘echte’ tand of kies. Ben je meerdere tanden of kiezen verloren? Dan kan een brug de oplossing bieden. Verder kun je bij ons terecht voor het laten plaatsen van facings en het laten bleken van je gebit, zodat je gebit zal stralen als nooit tevoren. Maak een afspraak voor een cosmetische/esthetische behandeling bij de tandarts in Amsterdam.

Wij geven niet alleen aandacht aan het uiterlijk van je gebit, maar ook aan de functionaliteit ervan. De Amsterdamse Tandarts helpt je graag aan een mooie, maar vooral ook duurzame lach, zodat je hier een leven lang plezier van zult hebben. Dat klinkt goed, toch? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of schrijf je direct in via de website. Wij kijken uit naar je bezoek aan onze tandartspraktijk in Amsterdam.

 

Video over De Amsterdamse Tandarts
Je bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) tandartspraktijk in Amsterdam?

Is het nu toch echt te lang geleden, heb je last of overweeg je een andere tandarts? Ons team staat klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust langs om kennis te maken met het team en de praktijk. Je kan ons natuurlijk ook bellen op (020) 625 70 94. Of vul ons inschrijfformulier digitaal in.

Inschrijven
Direct antwoord op je vraag

Veelgestelde vragen over Mondhygiënist

Kan ik alleen bij de mondhygiënist terecht voor het reinigen voor mijn tanden?

Nee, de mondhygiënist kan naast het verwijderen van tandsteen ook hulp bieden bij pijnlijk tandvlees, bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, slechte adem, vieze smaak in de mond en teruggetrokken tandvlees. Ook kan de mondhygiënist een op maat gemaakt plan met u maken om de mond goed schoon te houden.

Ik heb veel donkere aanslag op mijn tanden, wat kan ik hieraan doen?

De mondhygiënist kan deze donkere aanslag voor u polijsten zodat u weer een frisse en stralende glimlach heeft.

Waarom moet mijn kind naar de monghygiënist?

Voor kinderen is het aanleren van juist poetsgedrag en een goede mondhygiëne van belang. Zo worden gaatjes en tandvleesaandoeningen voorkomen. Je kunt hier dus niet vroeg genoeg bij zijn. De mondhygiënist is gespecialiseerd in het geven van poetsinstructies en het begeleiden van kinderen hierin.

Is het echt nodig dat ik naast de tandartscontrole naar de mondhygiënist ga?

Wij adviseren om naast de tandartscontrole ook een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Bijna iedereen heeft weleens last van een tandvleesontsteking en vaak heeft u dat zelf niet door. Een goede mondhygiëne is daarom erg belangrijk, niet alleen voor uw tanden en kiezen maar ook voor uw algemene gezondheid.

Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?

We proberen altijd zo uitgebreid mogelijk te informeren over de kosten van de behandeling. Wij proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met uw verzekering. Het is toch verstandig om van tevoren bij uw zorgverzekering na te vragen of u de behandeling wel of niet vergoed krijgt. In principe bestaat er geen vast tarief voor de mondhygiënist. Voor kinderen die naar de mondhygiënist gaan geldt dat de behandeling volledig vergoed wordt!

starstarstarstarstar

Heel blij dat ik naar deze tandarts ben overgestapt. Ik ben altijd bang voor de tandarts geweest, maar hier word ik zo op mijn gemak gesteld en worden gaatjes zo snel en goed gevuld, dat ik er met een relaxed gevoel zit. Bijna geen gaatjes ook meer door alle goede adviezen, dus dat is helemaal top. Een aanrader!

Salina Mostert
Amsterdam Centrum

starstarstarstarstar

Na slechte ervaringen bij andere praktijken blij eindelijk een goeie gevonden te hebben. In alle opzichten perfect. De tandarts Ai Lien, mondhygiënist Pum en de assistenten zijn zeer professioneel en vriendelijk. Ze zijn erg betrokken en er wordt altijd oprechte aandacht getoond.

Zilan Demir
Amsterdam Oost

starstarstarstarstar

Hele fijne praktijk. Bij pijn maken ze direct plek voor je, en de tandarts en mondhygiënist zijn erg geduldig en vriendelijk. Ook leggen ze heel duidelijk uit wat ze doen en waarom, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Ik ben een behoorlijk angstige patiënt, maar hier voel ik me in goede handen!

Floor
Amsterdam Prinsengracht