In onze praktijk leveren wij mondzorg voor jong en oud. Onze tandarts en het team zijn zeer ervaren in de behandeling van kinderen. Door uw kind eerst te laten wennen wordt uw kind op zijn gemak gesteld en kan er stapsgewijs worden behandeld. Op deze manier wordt er voorkomen dat uw kind tandartsangst ontwikkeld, maar kunnen we er ook voor zorgen dat tandartsangst verminderd. Het behandelplan wordt altijd speciaal gemaakt voor uw kind. Voor kinderen geldt, net als voor volwassenen, dat het heel belangrijk is om eens in het halfjaar op controle te komen bij de tandarts. Het melkgebit is namelijk heel erg gevoelig voor gaatjes. Als deze niet worden behandeld kan dit voor pijnklachten en verlies van melktanden zorgen, maar ook voor blijvende schade in het volwassen gebit. Om dit te voorkomen krijgen kinderen bij ons naast de algemene controle vaak ook een poetsles. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat uw kind oprgroeid met een mooi en gezond gebit.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind mee voor een tandartscontrole?
Kinderen van 2 jaar hebben al een compleet melkgebit. Graag zien wij de kinderen dan ook vanaf deze leeftijd.

Vanaf welke leeftijd gaat mijn kind wisselen?
De eerste wisselfase van kinderen begint als ze 6 jaar oud zijn. Als eerst krijgen ze een nieuwe grote kies, daarna gaan de voortandjes wiebelen. Er zijn echter genoeg kinderen die iets vroeger of iets later zijn. Bij twijfel kunt u dit altijd navragen bij de tandarts.

Vanaf welke leeftijd krijgt mijn kind een beugel?
Ieder kind is anders. Sommige kinderen krijgen nooit een beugel terwijl andere kinderen er al vroeg bij zijn. De meeste kinderen die in aanmerking komen voor een beugel beginnen als ze in groep 8 zitten met een bezoek aan de beugeltandarts. De beugeltandarts of ‘orthodontist’ bepaald wanneer er echt begonnen wordt met de beugel.

Tot welke leeftijd moet ik mijn kind helpen met poetsen?
Wij adviseren om kinderen te helpen met poetsen tot hun 10e levensjaar. De reden hiervoor is dat de motoriek van jonge kinderen vaak nog niet voldoende hebben ontwikkeld om zelf goed te poetsen. Laat ze wel ook zelf poetsen zodat ze deze motoriek kunnen ontwikkelen.

Moet ik mijn kind ook met een electrische tandenborstel poetsen?
Wij adviseren om ook bij kinderen te poetsen met een electrische borstel. Er bestaan speciale kinderborstels die passen bij de leeftijd.

vinger_rechtsTip: Maak van het tandenpoetsen een leuk ritueel met de gratis app van Aquafresh!

Maakt het uit met welke tandpasta mijn kind poetst?
Ja! Kinderen moeten poetsen met de tandpasta die bij hun leeftijd hoort, dit heeft te maken met de ingrediënten die in de tandpasta zitten. In volwassen tandpasta zit bijvoorbeeld een hoger gehalte fluoride. Als het kind hier teveel van inslikt kan dit schadelijk zijn.

Wat kost een behandeling voor mijn kind bij de tandarts?
Kinderen krijgen de behandelingen allemaal vergoed door de zorgverzekeraar. Kinderen onder de 18 jaar worden dus gratis behandeld.

 

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact