Implantaten in Amsterdam Oost

Bij De Amsterdamse Tandarts zijn we gespecialiseerd in het leveren van de hoogste kwaliteit implantaatbehandelingen aan onze cliënten in Amsterdam Oost. We zijn er trots op dat we onze cliënten de nieuwste geavanceerde technologie en technieken van toonaangevende experts op het gebied van Implantologie kunnen aanbieden. Onze ervaren tandartsen zijn zeer bedreven in het plaatsen van implantaten die perfect passen bij je bestaande tandstructuur en kaakbot voor een natuurlijke uitstraling.

Onze implantaatbehandelingen bieden je een uitstekende oplossing om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen, of je hele gebit te vervangen zonder pijn of ongemak. We gebruiken titanium of zirkonium implantaten die door je kaakbot en tandvlees worden geaccepteerd, zodat ze na verloop van tijd niet worden afgestoten. Ons team bepaalt samen met jou de meest geschikte optie voor jouw behoeften en zorgt voor een veilige en duurzame implantaatoplossing.

Bij De Amsterdamse Tandarts verzorgen we ook tandheelkundige restauraties zoals een kunstgebit dat met implantaten wordt vastgezet, en parodontale therapie, waaronder dieptereiniging om tandvleesaandoeningen te behandelen. We hebben ervaren behandelaars die je gedurende het hele proces van je behandeling persoonlijke zorg bieden, vanaf het eerste consult tot aan de uiteindelijke voltooiing.

We begrijpen dat een bezoek aan een tandartspraktijk voor sommige mensen zenuwslopend kan zijn; daarom streven we ernaar dat al onze patiënten meelevende zorg krijgen in een comfortabele omgeving. Je individuele behoeften komen bij De Amsterdamse Tandarts altijd op de eerste plaats; hoe groot of klein je probleem ook is, wij garanderen professionele oplossingen op maat!

Een implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel, het is een titanium schroef die in de kaak wordt geplaatst onder plaatselijke verdoving. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal, wat betekent dat dit materiaal door het lichaam wordt geaccepteerd en waaraan het kaakbot zich goed kan hechten. Een implantaat functioneert op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voel je niet. Je voelt niet het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon. Een implantaat neemt de functie over van een tandwortel en kan gebruikt worden als basis voor kronen, bruggen en protheses. Implantaten zijn een bewezen, veilige en moderne methode. De techniek wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Implantologie is wereldwijd onderzocht en getest en heeft zich bewezen als een efficiënte en duurzame oplossing.

De behandeling bestaat uit een aantal fases. Allereerst zal worden begonnen met het onderzoek en bespreken van het mogelijke behandelplan en wat de kosten daarvan zouden zijn. In de volgende fase kunnen de implantaten worden ingebracht. Indien noodzakelijk zal na het vastgroeien een tweede ingreep volgen om het implantaat boven het tandvlees te halen (tweede fase ingreep). In de laatste fase wordt de constructie gemaakt, bijvoorbeeld een kroon, brug of prothese op de implantaten.

De kosten kunnen per individu verschillen. Globaal kunt je rekening houden met de volgende kosten:

Omschrijving Code Kosten
Initieel onderzoek implantaten J01 € 59,72
Verlengd onderzoek implantologie J02 € 91,87
Orthopantomogram X21 € 64,54
Totaal € 216,13

Als je een tand of kies mist kan je er voor kiezen om een implantaat te laten plaatsen. Op het implantaat wordt dan een kroon geplaatst. Mis je meerdere tanden of kiezen dan kan er ook een brug geplaatst worden of een verankering voor een gedeeltelijk kunstgebit (frame of plaatje).

Draag je een kunstgebit en is er te weinig houvast in de kaak waardoor het kunstgebit niet (meer) goed zit, dan kunnen er 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Na het plaatsen van de implantaten wordt er een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten (klikgebit), hierdoor zit de prothese super vast en voelt het bijna weer alsof je je eigen tanden terug hebt. Soms noemt men dit een all-oin-4 of all-on-6.

Wij maken gebruik van het A-merk Straumann implantaten

  • Roken en parodontale behandelingen in het verleden zijn een groot risico voor het helen van het wondbed rond het implantaat en vergroten de kans op ontsteking.
  • Diabetes type 2 die slecht gecontroleerd is, wordt vaak beschouwd als een risico voor een implantaatbehandeling. Reden hiervoor is de slechte genezing en een verhoogde kans op infectie bij deze patiëntengroep.
  • Radiotherapie (bestralingsbehandeling) in het hoofd-hals gebied heeft als gevolg dat er verminderde doorbloeding ontstaat, met als gevolg kan hebben dat bot kan afsterven. Radiotherapie heeft een negatief effect op het vormen van nieuwe bloedvaten en actieve botvormende cellen, wat de kwaliteit van bot kan verminderen. Het risico op implantaatverlies wordt hierdoor vergroot. Overleg met je behandelaar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie en laat je goed informeren over eventuele risico’s.

vinger_rechts Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch 020 625 70 94 contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact