Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er ook een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is. Ook wel de ‘doorzichtige’, ‘onzichtbare’ of ‘transparante’ beugel genoemd. Ideaal voor iedereen die liever een beugel heeft waar je niet zoveel van merkt!

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende merken op de markt zoals Invisalign of Exceed aligner, wij werken in de praktijk met Airsmile van Excent. Dit merk heeft zich al goed bewezen en is al enige tijd op de markt. Het is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld Invisalign. Airsmile bestaat uit een aantal uitneembare kunststof trays (aligners) die zorgen voor kleine verplaatsingen van je tanden. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte beugels elke twee weken vervangen door een nieuwe set. Hierdoor kunnen de tanden verplaatsen. Allereerst komt u bij de tandarts voor een intake gesprek en het bespreken van een behandelplan. Hierna worden er afdrukken van uw gebit gemaakt en worden en verschillende foto’s en röntgenfoto’s gemaakt.

Deze informatie gebruiken we voor het computermodel, hiermee wordt er een individueel behandelplan ontworpen waar we gericht de bewegingen van de tanden kunnen sturen. Zo kun je vooraf al zien wat het eindresultaat zal zijn.
Aan de hand van het model kunnen we de doorzichtige beugels laten maken. Deze worden over uw tanden geplaatst. U komt terug voor controles, kleine aanpassingen of nieuwe beugels. Op deze manier worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Het eindresultaat bekijkt en beoordeelt uw tandarts met u.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit en de wensen. Wij kunnen altijd een inschatting maken bij het eerste bezoek, maar pas met het computermodel kunnen we daar meer over zeggen. Het is vaak zo dat een Airsmile beugelbehandeling korter duurt dan een bij een slotjesbeugel.

Het is belangrijk dat u de trays zoveel mogelijk draagt. Ongeveer tussen de 20 en 22 uur per dag. U doet ze alleen uit om te eten, drinken, poetsen en stokeren. Als u koud water drinkt mag u ze inhouden.

De voordelen

  • Op maat gemaakt en het plan kan van te voren goed bekeken worden m.b.v. een computermodel
  • Ten alle tijden uitneembaar. Bijvoorbeeld tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen
  • Daardoor is het vele malen hygiënischer dan  een traditionele beugel
  • Nagenoeg onzichtbaar, esthetisch veel fraaier
  • We kunnen gericht werken waardoor de behandelduur vaak korter is dan een bracketsbeugel
  • Ook voor kleine aanpassingen geschikt
  • Woont u niet in Amsterdam, geen probleem! Er zijn minder contactmomenten nodig dan bij een slotjesbeugel

 

Worden de kosten voor een beugel vergoed door de zorgverzekeraar?
Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar een deel vergoed. Hoeveel dit is hangt af van het type verzekering en bij welke zorgverzekeraar u zit. Vaak zit er een maximum tarief per jaar op en moet u ook een deel zelf betalen. Hoeveel dit is kunt u het beste controleren door contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Heeft u net een nieuwe verzekering afgesloten? Veel verzekeraars hanteren een wachttijd van 1 jaar. Dat betekent dat u in het eerste nog geen gebruik kunt maken van uw aanvullende beugelverzekering.
Bij uw intake voor de doorzichtige beugel kunnen wij uw verzekeringsgegevens met u bespreken.

vinger_rechtsMocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact