U kunt bij ons terecht voor bijna alle denkbare behandelingen binnen de tandheelkunde. Het is belangrijk dat u naast uitgebreidere behandelingen ook eens in het halfjaar de tandarts bezoekt. Tijdens een halfjaarlijkse controle wordt het gebit namelijk gecontroleerd op gaatjes en wordt er gekeken naar de conditie van uw tandvlees. Ook kijken we of vullingen nog goed aansluiten, hoe de slijmvliezen er uit zien en of er slijtage is. Na een controle wordt er indien nodig een vervolgafspraak gemaakt. Dit kan bij de mondhygiëniste of bij de tandarts zijn. Wanneer er uit de controle blijkt dat er een uitgebreider plan nodig is dan wordt dit met u besproken en krijgt u een begroting mee. Op deze manier proberen wij samen met u te werken aan een gezond gebit waar u uw leven lang plezier van heeft.

Waarom 2 keer per jaar een tandartscontrole?
In 6 maanden tijd kunnen er veranderingen optreden in uw gebit. Om er op tijdig bij te zijn en verrassingen in de toekomst te voorkomen adviseren wij daarom om het gebit eens per halfjaar te laten controleren.

Ik heb nooit gaatjes, moet ik dan wel op controle komen?
Ja! Tijdens een halfjaarlijkse controle wordt er niet alleen naar gaatjes gekeken maar ook naar het tandvlees en de omliggende zachte weefsels in de mond. Soms voel en zie je gaatjes niet zelf. Om erger de voorkomen is een controle dus vestandig.

Ik heb een kunstgebit, is een controle dan wel nodig?
Ook mensen die een kunstgebit hebben adviseren wij op controle te komen. Tijdens een controle wordt er namelijk naar de hygiëne van het kunstgebit gekeken, naar de weefsels waar het kunstgebit op steunt en naar de functie van het kunstgebit gekeken. Wij adviseren om dan minimaal 1 keer per jaar op controle te komen.

Vanaf welke leeftijd mogen mijn kinderen mee voor een halfjaarlijkse controle?
Kinderen zijn vanaf 2 jaar al welkom om hun tandjes en kiesjes te laten controleren. Als u hier op deze leeftijd al mee begint dan raakt uw kind gewend aan de tandartsstoel en zullen toekomstige afspraken steeds makkelijker verlopen.

Wat kost een controle bij de tandarts?
De kosten kunnen per individu verschillen. Globaal kunt u rekening houden met de volgende kosten. Hier naast kan het mogelijk zijn dat we een kaakoverzichtsfoto nodig hebben en andere foto’s. Tevens is de kans groot dat wij u een vervolgafspraak adviseren bij de mondhygiëniste of preventie assistente.

Omschrijving Code Aantal Kosten
Periodieke controle C11 1 22,91 euro
Kleine röntgenfoto X10 2 33,76 euro
Totaal 55,86 euro

 

U kunt bij uw zorgverzekering navragen of deze kosten voor u worden vergoed.

Contact