Welkom bij De Amsterdamse Tandarts

Openingstijden : Maandag 08:00-21:00 uur - Dinsdag t/m Donderdag 08:30-17:00 uur - Vrijdag 08:00-17:00
  Contact : 020-6257094

Onzichtbare beugel

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is. Ideaal voor iedereen die liever een beugel heeft waar je niet zoveel van merkt!

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende merken op de markt zoals Invisalign of Exceed aligner, wij werken in de praktijk met Airsmile. Dit merk heeft zich al goed bewezen en is al enige tijde op de markt. Het is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld Invisalign. Airsmile bestaat uit een aantal uitneembare kunststof trays die zorgen voor kleine verplaatsingen van je tanden. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte beugels elke twee weken vervangen door een nieuwe set. Hier kunnen de tanden verplaatsen. Allereerst komt u bij de tandarts voor een intake gesprek en het bespreken van een behandelplan. Hierna worden er afdrukken van uw gebit gemaakt en worden en verschillende foto’s en röntgenfoto’s gemaakt.

Deze informatie gebruiken we voor het computermodel, hiermee wordt er een individueel behandelplan ontworpen waar we gericht de bewegingen van de tanden kunnen sturen.
Aan de hand van het model kunnen we de doorzichtige beugels late maken. Deze worden over uw tanden geplaatst. U komt terug voor controles, kleine aanpassingen of nieuwe beugels. Op deze manier worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Het eindresultaat bekijkt en beoordeelt uw tandarts met u.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit en de wensen. Wij kunnen altijd een inschatting maken bij het eerste bezoek, maar pas met het computermodel kunnen we daar meer over zeggen.

Het is belangrijk dat u de trays zoveel mogelijk draagt. Ongeveer tussen de 20 en 22 uur per dag. U doet ze alleen uit om te eten, drinken, poetsen en stokeren. Als u koud water drinkt mag u ze inhouden.

De voordelen

  • Op maat gemaakt en het plan kan van te voren goed bekeken worden m.b.v. een computermodel
  • Ten alle tijden uitneembaar. Bijvoorbeeld tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen
  • Daardoor is het vele malen hygiënischer dan  een traditionele beugel
  • Nagenoeg onzichtbaar, esthetisch veel fraaier
  • We kunnen gericht werken waardoor de behandelduur vaak korter is dan een bracketsbeugel
  • Ook voor kleine aanpassingen geschikt
  • Minder contactmomenten nodig dan bij een slotjesbeugel

 


vinger_rechtsMocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

 

Contact

Privacyverklaring

De Amsterdamse Tandarts verwerkt medische gegevens van patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In ons privacyreglement kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in het privacyreglement opgenomen welke rechten u heeft als betrokkene. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 020 625 70 94. Meer informatie