Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er ook een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is. Ook wel de ‘doorzichtige’, ‘onzichtbare’ of ‘transparante’ beugel genoemd. Ideaal voor iedereen die liever een beugel heeft waar je niet zoveel van merkt!

How does it work?

Er zijn verschillende merken op de markt zoals Invisalign of Exceed aligner, wij werken in de praktijk met Airsmile van Excent. Dit merk heeft zich al goed bewezen en is al enige tijd op de markt. Het is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld Invisalign. Airsmile bestaat uit een aantal uitneembare kunststof trays (aligners) die zorgen voor kleine verplaatsingen van je tanden. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte beugels elke twee weken vervangen door een nieuwe set. Hierdoor kunnen de tanden verplaatsen. Allereerst komt u bij de tandarts voor een intake gesprek en het bespreken van een behandelplan. Hierna worden er afdrukken van uw gebit gemaakt en worden en verschillende foto’s en röntgenfoto’s gemaakt.

We use this information for the computer model, which is used to design an individual treatment plan where we can specifically control the movements of the teeth. This way, you can see in advance what the end result will be.
Based on the model, we can have the transparent braces made. These are placed over your teeth. You will return for check-ups, minor adjustments or new braces. In this way, the desired shifts in your teeth are planned and calculated. Your dentist will review and evaluate the final result with you.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit en de wensen. Wij kunnen altijd een inschatting maken bij het eerste bezoek, maar pas met het computermodel kunnen we daar meer over zeggen. Het is vaak zo dat een Airsmile beugelbehandeling korter duurt dan een bij een slotjesbeugel.

It is important that you wear the trays as much as possible. Approximately between 20 and 22 hours a day. You only take them off to eat, drink, clean and stick. If you drink cold water you can keep them on.

The benefits

  • Tailor-made and the plan can be examined in advance with the aid of a computer model.
  • Removable at all times. For example, when eating, drinking and brushing your teeth.
  • This makes it much more hygienic than traditional braces.
  • Virtually invisible, aesthetically much more attractive
  • We can work in a targeted manner and the treatment duration is often shorter than with braces
  • Also suitable for small adjustments
  • Woont u niet in Amsterdam, geen probleem! Er zijn minder contactmomenten nodig dan bij een slotjesbeugel

 

Are the costs for braces reimbursed by the health insurance company?
Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar een deel vergoed. Hoeveel dit is hangt af van het type verzekering en bij welke zorgverzekeraar u zit. Vaak zit er een maximum tarief per jaar op en moet u ook een deel zelf betalen. Hoeveel dit is kunt u het beste controleren door contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Heeft u net een nieuwe verzekering afgesloten? Veel verzekeraars hanteren een wachttijd van 1 jaar. Dat betekent dat u in het eerste nog geen gebruik kunt maken van uw aanvullende beugelverzekering.
At your intake for the transparent brace, we can discuss your insurance details with you.

vinger_rechtsIf you have specific questions, you can always contact us by phone or fill in the contact form.

Contact