Mondhygiëne Amsterdam Oost

Onze mondhygiëniste staat voor u klaar voor het reinigen van uw gebit. Soms is dit noodzakelijk omdat er bijvoorbeeld tandsteen aanwezig is. Tandsteen kan een tandvleesontsteking veroorzaken en wanneer dit niet wordt weggehaald zou dit het kaakbot kunnen aantasten. Als dit proces ver is gevorderd kunnen tanden en kiezen los komen te staan. Het vervelende aan dit proces is dat het onopgemerkt voort woekert. Wees tandvleesproblemen dus voor en combineer uw controle afspraak met een afspraak bij onze mondhygiëniste!  

  • Ervaren mondhygiënisten
  • Veel ervaring met bleken
  • Ook voor restauraties
  • Individueel zorgplan

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist is een belangrijk lid van het tandheelkundige team, toegewijd om je de hoogste kwaliteit mondzorg te bieden. Bij De Amsterdamse Tandarts bieden onze ervaren mondhygiënisten persoonlijke diensten die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften, zodat je tanden en tandvlees gezond en sterk blijven 

Onze mondhygiënisten gebruiken verschillende behandelingen om een goede mondgezondheid te bevorderen en mondziekten zoals gaatjes (cariës) en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Voorbeelden van behandelingen door onze mondhygiënisten zijn professionele reiniging, die tandplak en tandsteenaanslag van de tanden verwijdert; het aanbrengen van fluoride, dat de tanden versterkt en tandbederf voorkomt; sealants, die de tanden beschermen tegen gaatjes; en het verwijderen van tandsteen (verharde aanslag) onder de tandvleesrand 

Naast op preventie gerichte behandelingen kunnen onze mondhygiënisten ook curatieve werkzaamheden uitvoeren om bestaande problemen zoals tandvleesaandoeningen of parodontitis te genezen. Daartoe behoren wortelschaven, een procedure om bacteriën rond de tandwortels te verwijderen die, als ze niet worden behandeld, een infectie van het tandvlees kunnen veroorzaken. Onze hygiënisten kunnen ook lasertherapie geven voor meer geavanceerde parodontale behandelingsopties 

Bij De Amsterdamse Tandarts begrijpen we hoe belangrijk het voor je is om mondzorg van hoge kwaliteit te ontvangen van ervaren professionals die jouw unieke behoeften begrijpen. Daarom zorgen we ervoor dat al onze medewerkers – inclusief onze tandartsen en mondhygiënisten – getraind zijn in de nieuwste technieken, zodat ze je uitgebreide zorg kunnen bieden die voldoet aan jouw individuele behoeften. Met hun hulp ben je verzekerd van een gezonde lach voor de komende jaren!

Veelgestelde vragen aan de tandarts in Amsterdam Oost

Kan ik alleen bij de mondhygiënist terecht voor het reinigen van mijn tanden?

Nee, de mondhygiënist kan naast het verwijderen van tandsteen ook hulp bieden bij pijnlijk tandvlees, bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, slechte adem, vieze smaak in de mond en teruggetrokken tandvlees. Ook kan de mondhygiënist een op maat gemaakt plan met u maken om de mond goed schoon te houden.

Ik heb veel donkere aanslag op mijn tanden, wat kan ik hieraan doen?

De mondhygiënist kan deze donkere aanslag voor u polijsten zodat u weer een frisse en stralende glimlach heeft.

Waarom moet mijn kind naar de mondhygiënist?

Voor kinderen is het aanleren van juist poetsgedrag en een goede mondhygiëne van belang. Zo worden gaatjes en tandvleesaandoeningen voorkomen. Je kunt hier dus niet vroeg genoeg bij zijn. De mondhygiënist is gespecialiseerd in het geven van poetsinstructies en het begeleiden van kinderen hierin.

Is het echt nodig dat ik naast de tandartscontrole naar de mondhygiënist ga?

Wij adviseren om naast de tandartscontrole ook een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Bijna iedereen heeft weleens last van een tandvleesontsteking en vaak heeft u dat zelf niet door. Een goede mondhygiëne is daarom erg belangrijk, niet alleen voor uw tanden en kiezen maar ook voor uw algemene gezondheid.

Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?

Bij ons wordt er altijd vooraf besproken wat een behandeling gaat kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met uw verzekering. Het is toch verstandig om van tevoren bij uw zorgverzekering na te vragen of u de behandeling wel of niet vergoed krijgt. In principe bestaat er geen vast tarief voor de mondhygiënist. Voor kinderen die naar de mondhygiënist gaan geldt dat de behandeling volledig vergoed wordt!

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.