We zijn niet voor niks De Amsterdamse tandarts, als tandarts in deze metropool hebben wij veel ervaring in cosmetische (of esthetische) tandheelkunde. Als je niet tevreden bent over het uiterlijk van je gebit zijn er vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan doorzichtige beugels (Airsmile), witte vullingen, kronen, facings en tanden bleken. Hiermee kan de vorm, stand en kleur van de tanden worden aangepast. Welke optie voor jou geschikt is hangt af van je wensen en ideeën, maar ook van jouw leefstijl, gewoontes en vorm en stand van je tanden en bot af.

Kronen/onlay/inlay
Als een tand door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling is verzwakt dan kan een kroon/onlay/inlay een goede oplossing zijn. Een kroon/onlay/inlay is een soort dekseltje of kapje dat in het tandtechnisch laboratium gemaakt wordt. Het heeft een prachtige kleur en vorm waardoor de krachtenverdeling beter is en het ook beter reinigbaar is. Op deze manier kan de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Ook wordt hiermee de kans op breuk van de tand verkleind door de vorm en slijtvast materiaal.

Facings
Een facing kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Hierbij wordt aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd en vervangen met een laagje porselein of wit vulling materiaal. Het voordeel van facings is dat het niet invasief is en een prachtig resultaat geeft. Ook hiermee kun je de vorm en kleur aanpassen en kun je kleine standcorrecties bereiken.

Witte vullingen
Soms kunnen oude vullingen verkleuren en zorgt dit voor een minder mooie glimlach. De kwaliteit van de nieuwe vulling materialen die wij in de praktijk gebruiken kunnen dit weer verfraaien. Soms gebruiken we meerdere kleuren om een tand op te bouwen. Als je goed kijkt naar tanden en kiezen zie je ook dat er meerdere kleuren en translucenties te zien zijn.

Bleken
Thuisbleken is een makkelijke manier om de tanden en kiezen een paar tinten lichter van kleur te maken. Wij vervaardigen voor jou twee op maat gemaakte bleeklepels welke je met een blekende gel in je mond moet dragen. Hoelang er gebleekt moet worden hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken en hoe gemakkelijk het pakt bij jou. Tijdens de bleeksessies wordt je door de tandarts gecontroleerd en geadviseerd. De lepels kun je hergebruiken, dit is handig mocht je de tanden opnieuw willen bleken. Wij hebben altijd bleekgel op voorraad liggen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts. Mocht je hier meer over willen lezen klik dan hier.

vinger_rechts Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen, mailen of het contactformulier invullen.