Welkom bij De Amsterdamse Tandarts

Openingstijden : Maandag 8.00-21.00 uur Dinsdag, woensdag en donderdag 08:30-16:30 uur Vrijdag en zaterdag van 08:00-16:45 uur
  Contact : 020-6257094

Mondhygiëne

Bij de gemiddelde patiënt is het minimaal twee keer per jaar noodzakelijk om het gebit te laten reinigen. Onder invloed van de mineralen in het speeksel vormt er tandsteen uit tandplaque. Tandsteen is niet meer weg te poetsen, dit kan ook diep onder het tandvlees zitten. Tandsteen kan een tandvleesontsteking veroorzaken en wanneer dit niet wordt weggehaald zou dit het kaakbot kunnen aantasten. Als dit proces ver is gevorderd kunnen tanden en kiezen los komen te staan. Het vervelende aan dit proces is dat het onopgemerkt voort woekert. Wees tandvleesproblemen dus voor en combineer uw controle afspraak met een mondhygiëneafspraak!

Bij ons in de praktijk zult u onze collega Ana zien als u iets ernstigere tandvleesontsteking heeft. Zij zal er samen met u naar streven om de ontsteking weer onder controle te krijgen. Als de tandvleesontsteking nog niet zo erg is of u slechts een beetje tandsteen heeft zal u voornamelijk bij de preventie assistente worden ingepland. De preventie assistente is meer bezig met het preventief behandelen, de focus ligt meer op de goede mondhygiëne.

Met trots kan ik mededelen dat wij sinds oktober 2019 de nieuwste EMS Air flow profylaxis master in de praktijk hebben. Dit is een apparaat dat tandsteen, aanslag en verkleuringen tot in de kleinste naadjes, nerfjes en hoekjes kan verwijderen met verwarmd water. Tevens beschikt dit apparaat over de zogenaamde ‘no pain technology’. Dat betekent dat het dus een stuk aangenamer wordt om een gebitsreiniging te krijgen. Bovendien zul je zonder te bleken een stralende lach terug krijgen. En het mooiste is dat je op geen enkele manier het gebit, implantaten of kronen kunt beschadigen. Hieronder ziet u een mooi voorbeeld filmpje.

Wordt er alleen gereinigd?
Nee, tijden de afspraak kan naast het verwijderen van tandsteen ook hulp geboden worden bij pijnlijk tandvlees, bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, slechte adem, vieze smaak in de mond en teruggetrokken tandvlees. Ook kan er een op maat gemaakt plan met u gemaakt worden om de mond goed schoon te houden.

Ik heb veel donkere aanslag op mijn tanden, wat kan ik hieraan doen?
Met behulp van de EMS Airflow kunnen we de aanslag zelfs in de kleinste hoekjes gemakkelijk verwijderen zonder dat er enige schade aan het tanden, kronen of implantaten kan ontstaan.

Waarom moet mijn kind ook een mondpreventie afspraak?
Voor kinderen is het aanleren van juist poetsgedrag en een goede mondhygiëne van belang. Zo worden gaatjes en tandvleesaandoeningen voorkomen. Je kunt hier dus niet vroeg genoeg bij zijn. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in het geven van poetsinstructies en het begeleiden van kinderen hierin.

Is het echt nodig dat ik naast de tandartscontrole ook een gebitsreiniging onderga?
Wij adviseren om naast de tandartscontrole ook een aparte eventueel aansluitende afspraak voor gebitsreiniging in te plannen. Bijna iedereen heeft weleens last van een tandvleesontsteking en vaak heeft u dat zelf niet door. Een goede mondhygiëne is daarom erg belangrijk, niet alleen voor uw tanden en kiezen maar ook voor uw algemene gezondheid.

Wat kost een mondhygiënebehandeling ?
Bij ons wordt er altijd vooraf besproken wat een behandeling gaat kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met uw verzekering. Het is toch verstandig om van tevoren bij uw zorgverzekering na te vragen of u de behandeling wel of niet vergoed krijgt. In principe bestaat er geen vast tarief voor de mondhygiëne behandeling. Voor kinderen die naar de mondhygiënist gaan geldt dat de behandeling volledig vergoed wordt!

Welke tandenborstel adviseert De Amsterdamse Tandarts?
Indien mogelijk adviseren we altijd een electrische tandenborstel. In theorie kun je met een handtandenborstel de tanden goed genoeg schoon krijgen, maar de techniek om dat te doen is erg moeilijk. Ik zie in de praktijk eigenlijk nooit patienten die het 100% schoon krijgen met een handtandenbortsel. En daar zijn drie goede redenen voor:
Ten eerste maakt de electrische borstel veel mee poetsbewegingen dan je ooit zou kunnen met je hand. Daarnaast is de borstelkop kleiner en kun je dus moeilijk bereikbare plekken gemakkelijker bereiken. Ook zit er een poetsdruksensor op zodat je nooit te hard kunt poetsen en dat is goed voor het tandvlees en voorkomt overmatige slijtage van je tanden.
Dan de volgende vraag, kiezen we voor Philips Sonicare (sonisch) of voor Oral B (oscillerend/roterend)?
De voorkeur gaat uit naar Oral-B omdat deze een kleinere kop heeft en gemakkelijker goed gebruikt wordt. Ook hier geldt: een Philips borstel is ook een goede, maar het is moeilijker om deze juist te gebruiken.

En als je dan een Oral B wil kopen zijn er nog super veel opties…
Kies in ieder geval niet voor de Vitality. Wil je een budget optie kies dan de Oral B pro 2000 of hoger. Deze heeft een poetsdruksensor en voldoende roterende en oscillerende bewegingen.
Wil je een super borstel dan zou ik je de Oral B Genius serie aanraden. Deze heeft meerdere functies en standen waarvan ik er een erg graag gebruik, deze gaat nog wat sneller waardoor je tanden echt super schoon worden. Maakt geld niet veel uit of houd je van gadgets? Nog een treetje hoger is de Oral iO. Dit jaar uitgekomen en volledig anders. Het is een combinatie van sonisch en oscillerend/roterend. Deze borstel is vrij prijzig maar geeft het bijvoorbeeld ook aan als je te zacht poetst. Tevens zit er een timer op en wenst hij je goedemorgen en avond 😉

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact

Privacyverklaring

De Amsterdamse Tandarts verwerkt medische gegevens van patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In ons privacyreglement kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in het privacyreglement opgenomen welke rechten u heeft als betrokkene. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 020 625 70 94. Meer informatie