Welkom bij De Amsterdamse Tandarts

Openingstijden : Maandag 13:00-21:00 uur - Donderdag t/m vrijdag 08:30-17:00 uur
  Contact : 020-6257094

Cosmetische tandheelkunde (bleken, facings, witte vulling)

Ons team is gespecialiseerd in de cosmetische (of esthetische tandheelkunde). Het uiterlijk van het gebit kan met tandheelkundige materialen worden verfraaid. Denk hierbij aan witte vullingen, kronen en facings. Hiermee kan de vorm, stand en kleur van de tanden worden aangepast. Naast deze opties biedt onze praktijk ook de mogelijkheid om verkleurde tanden en kiezen te laten bleken.

– Kronen
Als een tand door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling is verzwakt dan kan een kroon een goede oplossing zijn. Een kroon is een kapje dat over de tand wordt geschoven. Op deze manier kan de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Ook wordt hiermee de kans op breuk van de tand verkleind door een kleur en slijtvast materiaal.

– Facings
Een facing kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Hierbij wordt aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd en vervangen met een laagje porselein of wit vulling materiaal. Het voordeel van facings is dat het  invasief is en een prachtig resultaat geeft.

– Witte vullingen
Soms kunnen oude vullingen verkleuren en zorgt dit voor een minder mooie lach. De kwaliteit van de door ons gebruikte nieuwe vulmaterialen kunnen uw lach verfraaien.

Een vulling kost per tand/kies tussen de  €58,31 en  €119,53
Dit is afhankelijk van de grootte van de vulling en het gebruik van anesthesie.

– Bleken
Thuisbleken is een makkelijke manier om de tanden en kiezen een paar tinten lichter van kleur te maken. Wij vervaardigen voor u twee op maat gemaakte mondlepels welke u met een blekende gel in uw mond moet dragen. Hoelang er gebleekt moet worden hangt af van het resultaat dat u wilt bereiken. Voor de bleeksessies wordt u door de tandarts gecontroleerd en geadviseerd. De lepels kunt u hergebruiken, dit is handig mocht u de tanden opnieuw willen bleken. De bleekgel is bij ons in de praktijk te verkrijgen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts.
Een andere optie is om standaard bleekbitjes te gebruiken. Dit is goedkoper, maar dringt ook minder diep in de tanden/kiezen door. Ook dit is altijd in overleg met de tandarts.

De prijs van bleken is  €142,88 of  €285,76

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact

Privacyverklaring

De Amsterdamse Tandarts verwerkt medische gegevens van patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In ons privacyreglement kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in het privacyreglement opgenomen welke rechten u heeft als betrokkene. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 020 625 70 94. Meer informatie