Welkom bij De Amsterdamse Tandarts

Openingstijden : Maandag 08:00-21:00 uur - Dinsdag t/m Donderdag 08:30-17:00 uur - Vrijdag 08:00-17:00
  Contact : 020-6257094

Cosmetische tandheelkunde (bleken, facings, witte vulling)

Wij begrijpen als geen ander dat een mooie lach zelfvertrouwen geeft. Daarom zijn wij er niet alleen om het gebit gezond te maken en behouden, maar kunnen wij ook het gebit mooier maken. Ons team is gespecialiseerd in cosmetische (of esthetische tandheelkunde). Het uiterlijk van het gebit kan met tandheelkundige materialen worden verfraaid. Denk hierbij aan witte vullingen, kronen en facings. Hiermee kan de vorm, stand en kleur van de tanden worden aangepast. Naast deze opties biedt onze praktijk ook de mogelijkheid om verkleurde tanden en kiezen te laten bleken.

Indien u bepaalde wensen heeft kunt u dat gewoon aangeven bij uw afspraak. De tandarts kijkt dan samen met u wat het beste past bij uw wensen en mogelijkheden.

– Kronen
Als een tand door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling is verzwakt dan kan een kroon een goede oplossing zijn. Een kroon is een kapje dat over de tand wordt geschoven. Op deze manier kan de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Ook wordt hiermee de kans op breuk van de tand verkleind door een kleur en slijtvast materiaal. Tevens is de vormgeving dan te verbeteren waardoor reinigen ook gemakkelijker wordt.

– Facings
Een facing kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Hierbij wordt aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd en vervangen met een laagje porselein of wit vulling materiaal. Welk type het meest geschikt is wordt met u besrpoken. Zo zal et bij een witte vulling facing (composiet facing) meestal minder weefsel worden verwijderd, maar deze verkleurd wel weer sneller dan een keramisch facing. Zo zijn er nog een hoop andere voor- en nadelen.

– Witte vullingen
Soms kunnen oude witte vullingen verkleuren en zorgt dit voor een minder mooie lach. Ook is een amalgaam (zilverkleurige) vulling vaak gemakkelijk te vervangen door een composiet (witte) vulling. Wij gebruiken alleen A-kwaliteit vulmateriaal zodat u lang kunt genieten van de mooie vullingen.

Een vulling kost per tand/kies tussen de  €58,31 en  €119,53
Dit is afhankelijk van de grootte van de vulling en het gebruik van anesthesie.

– Bleken

In Europa zijn er sinds 2012 strenge regels voor het bleken van tanden en kiezen. Alleen de tandarts kan u nog bleekmateriaal voorschrijven van maximaal 6% waterstofperoxide. Deze hoeveelheid is veilig en effectief en staat gelijk aan het andere product 16% carbamideperoxide.
Met een lager percentage duurt het bleekproces langer, om die reden hebben wij er voor gekozen alleen nog thuisbleken aan te bieden. Wij gebruiken daar bij de ‘Cavex ABC masterkit’.
Wij vervaardigen voor u twee op maat gemaakte mondlepels welke u met een bleekgel in uw mond moet dragen. Hoelang er gebleekt moet worden hangt af van het resultaat dat u wilt bereiken. Voor de bleeksessies wordt u door de tandarts gecontroleerd en geadviseerd. De lepels kunt u hergebruiken, dit is handig mocht u de tanden opnieuw willen bleken. De bleekgel is bij ons in de praktijk te verkrijgen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts.
Een andere optie is om standaard bleekbitjes te gebruiken. Dit is goedkoper, maar dringt ook minder diep in de tanden/kiezen door. Ook dit is altijd in overleg met de tandarts.

De prijs van bleken is  €142,88 of  €299,99

 

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact

Privacyverklaring

De Amsterdamse Tandarts verwerkt medische gegevens van patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In ons privacyreglement kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in het privacyreglement opgenomen welke rechten u heeft als betrokkene. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 020 625 70 94. Meer informatie