We dachten allemaal dat we bij het staartje aangekomen waren… maar helaas lijkt het alsof we weer terug bij af zijn. De Amsterdamse Tandarts is bijzonder blij en gerust dat we covid-19 tot nog toe hebben kunnen ontwijken. Met alle inspanningen van goede hygiëne en het volgen van protocollen is tot nog toe niemand besmet geraakt. Uiteraard ook door jouw inspanningen zoals het volgen van onze richtlijnen waarvoor dank! Helaas zullen wij ons voorlopig nog aan een aantal regels moeten houden. Onderstaand een aantal zaken waar u aan kunt denken. Naast deze regels zijn wij altijd al gewend om schoon te werken. Er zijn vele protocollen en richtlijnen die allerlei infectieziektes (zowel virussen, bacteriën als schimmels) tegenwerken.

Een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden als u de praktijk bezoekt:

·         Liefst een minuut voor de afspraak de praktijk binnen komen. Als u vroeg bent vragen wij u zoveel mogelijk buiten te wachten.

·         Als er al iemand zit vragen wij u ook buiten te wachten

·         We vragen u ook bij het betreden direct de handen te wassen of de handalcohol dispenser te gebruiken

·         U poetst uw tanden van te voren thuis, niet poetsen in de praktijk

·         U gaat thuis naar het toilet, het toilet in de praktijk is buiten gebruik.

·         Per kind mag er maximaal 1 ouder/begeleider mee

·         Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met behulp van een rubberdam (rubberen lapje) dit om zoveel mogelijk met ‘schone’ aerosolen te kunnen werken.

·         Er zijn geen magazines en dergelijke te vinden in de wachtkamer

·         Als u in contact bent geweest met corona patiënten of ziekteverschijnselen heeft moet u de afspraak minimaal 14 dagen uitstellen. Als u zelf klachten heeft zult u de afspraak ook moeten uitstellen, dit geldt ook als huisgenoten dit hebben.